Easter egg hunt
Ακολουθώντας το παραδοσιακό αγγλικό έθιμο, τα παιδιά έψαξαν, βρήκαν και έβαλαν στη σειρά τα αυγά, προκειμένου να προκύψει η λέξη egg.
Η BEEBOT ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ
Στο πλαίσιο της συνεργασίας της ομάδας Κοινωνικής Εργασίας και της Πληροφορικής, χρησιμοποιήσαμε το beebot. Δημιουργήσαμε ένα πλέγμα στο πάτωμα, ετοιμάσαμε κάρτες με εικόνες και λέξεις, σχετικές με τα συναισθήματα. Ζητήσαμε από τα παιδιά να τοποθετήσουν κάρτες, να αντιστοιχίσουν εικόνες και λέξεις και να επιλέξουν διαδρομή. Προγραμματίσανε το beebot για να επισκεφτεί διαδοχικά τα σημεία, που αντιστοιχούν σε διάφορά συναισθήματα, ταιριάζοντας τις κάρτες.
Ακολουθώντας το παραδοσιακό αγγλικό έθιμο, τα παιδιά έψαξαν, βρήκαν και έβαλαν στη σειρά τα αυγά, προκειμένου να προκύψει η λέξη egg.
Συμμετείχαμε στο 3ο Φεστιβάλ "Παιχνίδια χωρίς Σύνορα" με τα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.
Η συνεργασία με το Τμήμα ΚΕ ΔΠΘ, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διακοινοτικής και της διαπολιτισμικής διασύνδεσης, έληξε με μια κοινή εκδήλωση και την παρουσίαση ενός θεατρικού και μουσικού δρώμενου.
Επισκεφθήκαμε το Αρχαιολογικό Μουσείο στο κέντρο της πόλης και μάθαμε για τους θησαυρούς της αρχαιότητας και για τη σπουδαιότητά τους. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την επίλυση ενός Γρίφου, αφού οι μαθητές χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και χρησιμοποίησαν όσα έμαθαν λίγο νωρίτερα.
Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων Κοινωνικής Εργασίας, πραγματοποιήθηκε πρότζεκτ για την ενίσχυση της φιλίας και της αλληλοϋποστήριξης και τη μείωση της βίας. Συζητήθηκαν οι μορφές βίας και αναζητήθηκαν εναλλακτικοί τρόποι διαχείρισης συγκρούσεων.
Στο πλαίσιο των δράσεων της συνεργασίας με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΔΠΘ, έγινε μία πρώτη προσπάθεια δραματοποίησης παραμυθιού. Το παραμύθι που χρησιμοποιήθηκε στην παρέμβαση είναι το "Κράτα γερά(κι)", γραμμένο από πρωπτυχιακή φοιτήτρια του Τμήματος ΚΕ ΔΠΘ, κα Αρτοποιού. Προηγήθηκε ανάγνωση και προβολή του παραμυθιού, μοιράστηκαν οι ρόλοι και...
Στο πλαίσιο της σχολικής Κοινωνικής Εργασίας και των παρεμβάσεων στην Κοινότητα, πραγματοποιείται πιλοτική εφαρμογή κοινής δράσης και συνεργασίας του 12ου Δημοτικού σχολείου Κομοτηνής και του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας ΔΠΘ, σε συνεργασία με την Καθηγήτρια Κοινωνικής Εργασίας, Αγάπη Κανδυλάκη.
Στο Πλαίσιο των παρεμβάσεων στην Κοινότητα και της συνεργασίας με το Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας ΔΠΘ, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον οικισμό Αδριανουπόλεως και σε κεντρικά σημεία της πόλης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, φωτογράφισαν ό,τι τους/τις έκανε εντύπωση, μαζί με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές.
Στο πλαίσιο συνεργασίας με το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας Κομοτηνής και τη συνδρομή των κοινωνικών επιστημόνων της Περιφερειακής Ομάδας Δράσης ΑΜΘ για την "Υποστήριξη της Κοινωνικής Ένταξης και Ενδυνάμωσης των Ρομά" ΟΠΣ ΕΟΧ: PDP1 (MIS) 5075006, πραγματοποιήθηκε οφθαλμολογικός έλεγχος των μαθητών και των μαθητριών στον χώρο του σχολείου.
Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Μουσείο Καραθεοδωρή και συμμετοχή στο «Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης» με τις τάξεις Δ', Ε και Στ'.